Aanstelling Devroe bij KV Oostende: Marc Coucke heeft het alleen aan hem gevraagd

Redactie KW

“De enige persoon aan wie ik het gevraagd heb, is diegene die ja heeft gezegd.” Zo stelde de sterke man van KV Oostende Marc Coucke zijn nieuwe sportief directeur Luc Devroe maandagavond voor.

Daarmee drukte Coucke alle geruchten over de komst van ex-bondscoach Georges Leekens de kop in.

“Luc wachtte op ons telefoontje. We gaan hier samen oud worden”, lachte Coucke. “We werken in verschillende stappen. We hebben eerst de kern aangepakt, dan aan fondsenwerving gedaan en nu bouwen we de omkadering uit. Dat wordt ongelooflijk onderschat, maar het moet een topper zijn”, aldus Coucke.

Luc Devroe: “Als ik nog eens zo lang blijf als de eerste keer, dan ben ik bijna aan het einde van mijn carrière en zou de cirkel rond zijn. Maar zover wil ik nog niet spreken. We kijken eerst op korte termijn. We moeten de veertiende plaats nemen en ons verzekeren van behoud. Ik wil mijn steentje op sportief vlak bijdragen en trainer Frederik Vanderbiest ondersteunen, om op middellange termijn een vaste waarde te worden in eerste klasse”

Aankoophonger

De aankoophonger bij Coucke is overigens nog niet gestild. “Er moet op elk vlak een topper komen. En met Devroe mag er ook nog een absolute topper bijkomen op het veld. Liever dat dan twaalf versterkingen in de breedte”, besloot Coucke.

KV Oostende, momenteel veertiende in de stand in de Jupiler Pro League, ontvangt woensdag op de dertiende competitiespeeldag landskampioen Anderlecht.

(Belga/BS)

Aanstelling Devroe bij KV Oostende: Marc Coucke heeft het alleen aan hem gevraagd

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier