Aanpassingswerken stadion KV Oostende bijna afgerond

Redactie KW

CEO Yves Lejaeghere en schepen van Sport Arne Deblauwe gaven dinsdagavond toelichting bij de werken in het Albertpark.

Voetbalclub KV Oostende is helemaal klaar om voor het eerst dit seizoen zijn thuispubliek te ontvangen. In het tussenseizoen trok de stad Oostende ruim 700.000 euro uit om het Albertparkstadion conform de regels van de Pro League klaar te stomen. Er werd onder meer werk gemaakt van vijf cameraplatformen, nieuwe veldverlichting en dugouts. Nu wordt er nog werk gemaakt van de afwerking, maar alles zit ruim op schema. Enkel de nieuwe tribune van 1.000 plaatsen zal de match van komende zondag niet halen.

Waarschijnlijk eind september

Uiterste deadline is midden oktober, maar normaal zal de tijdelijke tribune er staan tegen eind september. Burgemeester Jean Vandecasteele herhaalde nogmaals de bereidheid om drie à vier miljoen euro uit te trekken voor onder meer nieuwe kleedkamers en een nieuwe permanente tribune, mits Oostende volgend jaar in eerste klasse blijft. Indien dat niet gebeurt, zullen de ingrijpende werken gefaseerd worden.

KV Oostende, dat afgelopen weekend de openingsmatch tegen Racing Genk verloor, treedt zondag aan tegen provinciegenoot Club Brugge. De wedstrijd is zo goed als uitverkocht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier