Aanleg nieuwe grasmat op hoofdveld Jan Breydel start zondag

Redactie KW

Tijdens een overlegmoment tussen Club, de firma Uniek en de stad Brugge werden afspraken gemaakt over de aanleg van een nieuwe grasmat op het hoofdveld in het Jan Breydelstadion. Na de wedstrijd van zaterdagavond tussen Cercle en Zulte Waregem zal zondag gestart worden met de werken.

Groenschepen Franky Demon is blij met de snelle manier van werken. “We hebben een zeer strikte timing en methode afgesproken”. Om geen tijd te verliezen, gaan de werken zondag van start. De uitvoerende firma Uniek uit Rotterdam heeft al grasvelden aangelegd voor onder meer Amsterdam Arena, Euroborg, Galatasaray en Real Madrid.

Deadline 4 maart

Er wordt gekozen voor een jonge grasmat, die nog maar 2 jaar oud is. Het gebruikte graszaad is samengesteld uit diverse toprassen en het gras werd geweekt op een natuurlijke onderlaag van zwarte grond. Ook is de grasmat preventief behandeld tegen ziektes, tegen straatgras en tegen ongedierte. De werken moeten afgerond zijn tegen 4 maart, dan speelt Club een thuiswedstrijd tegen Standard.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier