Aagje Vanwalleghem stopt na het WK 2013 in Antwerpen

© BELGA
Redactie KW

Al bijna tien jaar is Aagje Vanwalleghem, afkomstig uit Wevelgem het gezicht van het Belgische turnen. Op het komende WK in Tokio fungeert zij opnieuw als uithangbord van de Belgische delegatie.

Het grote publiek leerde Vanwalleghem kennen toen ze in 2004 in Athene op amper 16-jarige leeftijd doorstootte tot de olympische allroundfinale. Sindsdien verzamelde ze al verschillende medailles op internationale toernooien, maar tegelijk kende ze ook al heel wat blessureleed. Het WK in Tokio wordt voor de West-Vlaminge met Braziliaanse roots een van de laatste grote afspraken op het internationale toneel. “Binnenkort word ik 24. In onze sport is dat oud. Eigenlijk was ik van plan afscheid te nemen na de Olympische Spelen in Londen. Maar omdat het WK 2013 bij ons in Antwerpen plaatsvindt, ga ik nog een jaar door”, vertelde Vanwalleghem woensdag op de ploegpresentatie voor het WK.

Twee doelen

Volgend jaar heeft Vanwalleghem twee grote doelen. Drie maanden voor de Spelen vinden in Brussel immers de Europese kampioenschappen voor vrouwen plaats (9-12 mei). “Het wordt een vol programma. Na dit WK is er in januari het Test-event in Londen, dan het EK in Brussel, gevolgd door de Spelen. En in 2013 het WK in Antwerpen. Ik zal dus moeten keuzes maken en ongetwijfeld zal ik wereldbekerwedstrijden moeten laten vallen. De Spelen steken er natuurlijk bovenuit. Peking moest ik vergeten door een blessure en ik hoop dan ook dat ik de afspraak met Londen niet mis. Maar als het toch misloopt, heb ik nog altijd het WK voor eigen publiek.”

Door een ribblessure, opgelopen tijdens een stage in Frankrijk, mist Vanwalleghem overigens de wereldbekerwedstrijd van komend weekend in Gent. Pas op het eind van de week mag ze de trainingen hervatten.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier