8 West-Vlamingen naar Paralympische Spelen

Redactie KW

Goed twee weken na de Olympische Spelen beginnen in Londen volgende week woensdag de Paralympische Spelen voor sporters met een handicap. De Belgische delegatie is 40 atleten sterk, met ook 8 West-Vlamingen. Belangrijkste medaillekandidaten zijn handbiker Wim Decleir en zwemmer Sven Decaesstecker.

Vier jaar geleden haalde ons land op de Paralympische Spelen maar één medaille. Brons in het baanwielrennen. Dit keer start de Belgische delegatie met uitgesproken ambities. Londen moet 5 medailles opleveren. Ellen Volckaert, delegatieleider: “Gezien de resultaten van onze atleten de afgelopen twee jaar en gezien de regelmaat van hun prestaties. Denken wij, als ze deze lijn weten door te trekken, dat dat een haalbare doelstelling is.”

Gaan voor medaille

Een 40-tal atleten maakt de oversteek naar Londen, dat is dubbel zoveel als 4 jaar geleden. Daarbij ook 8 West-Vlamingen. Vooral zwemmer Sven Decaesstecker en handbiker Wim Decleir gaan resoluut voor een gouden medaille.

Wim Decleir: “Ik heb mezelf wat druk opgelegd, maar ik wil dat niet uit de weg gaan. Ik denk dat we soms een beetje meer als de Nederlanders moeten zijn en durven zeggen dat we voor een medaille gaan. “

De overige West-Vlamingen vinden we terug op de marathon, in het paardrijden, het goalbal en het rolstoelrugby. De Paralympische Spelen beginnen over negen dagen met de openingsceremonie in het Olympisch Stadion in Londen.

8 West-Vlamingen naar Paralympische Spelen

Bekijk hier de reportage

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier