75e Gent-Wevelgem met pak favorieten voor de eindzege

© BELGA
Redactie KW

Na de E3 Harelbeke is het zondag de beurt aan Gent-Wevelgem.

Voor deze tweede WorldTour-wedstrijd dit seizoen in ons land zijn er een pak favorieten voor de 237 kilometer lange tocht.

Vanaf de Markt van Deinze wordt richting kust gezet om zo via Veurne de befaamde polders van ‘De Moeren’ aan te doen. Daarna brengt men een bezoek aan Frankrijk. De wedstrijd vertoeft een goede 50 kilometer bij onze zuiderburen en doet daar tweemaal de beklimming van de Casselberg aan, gevolgd door die van de Catsberg.

Eens in eigen land teruggekeerd staat de dubbele beklimming van het drieluik Baneberg-Kemmelberg-Monteberg op het programma. Na deze laatste bult liggen er nog 42 vlakke kilometers te wachten tot aan de eindmeet in de Wevelgemse Vanackerestraat.

Opvolger Tom Boonen

Meteen kennen we dan de opvolger van Tom Boonen. De huidige Belgische kampioen haalde het in 2012 na een sprint van onder andere Peter Sagan en Matti Breschel. Voor Boonen werd het zijn derde afspraak met het hoogste schavotje want ook in 2011 en 2004 liet hij iedereen achter zich.

Hij zal nu alvast een pak tegenstand krijgen van onder meer een bijzonder gemotiveerde Peter Sagan, de Noor Thor Hushovd, die in 2006 nog eindlaureaat was, Tyler Farrar, de Lotto-Belisol-mannen André Greipel en Jurgen Roelandts. Het kransje favorieten voor de eindzege in Gent-Wevelgem is groot. Afwachten ook hoe zwaar de weergoden de wedstrijd zullen maken.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier