60 % parcours Geko Ypres Rally werd gewijzigd

Redactie KW

Zestig procent van het parcours werd in vergelijking met de vorige editie hertekend, gewijzigd of volledig vernieuwd. De grootste wijzigingen zijn te noteren in de regio Westouter, Kemmel-Heuvelland en Vleteren-Krombeke. Oostendenaar Yves Qvick, die vanaf dit seizoen binnen de organisatie van SuperStage de ‘routemanager’ is, geeft tekst en uitleg.

Dit jaar werd er dus ongeveer zestig procent van dat gewijzigd. “Natuurlijk kun je het parcours volledig gaan omgooien, maar ook de veiligheid moet gegarandeerd blijven. In Westouter werd er een volledig nieuwe proef uitgetekend. Deze proef kan omschreven worden als een uiterst technische en zeer bochtige proef. Het is een relatief korte klassementsproef, slechts acht kilometer, maar ik denk dat piloten met lef hier wel eens het verschil zouden kunnen maken. Ook zijn er heel veel spektakelpunten voor de toeschouwers als extraatje.”

Nieuwe jump

“Ook Kemmel werd hertekend en belooft heel spectaculair te worden. In de Terrierstraat komt er een nieuwe jump bij, waarbij de rijders die de jump voluit nemen heel hoog zullen gaan. Spijtig voor de toeschouwers is wel dat deze moeilijk te bereiken zal zijn. Te voet kan het wel via het bos. Er zullen pijltjes hangen.”

(DT)

Meer in de rallyspecial, GRATIS bijlage bij Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier