50-tal medewerkers BK veldrijden maakt kennis met omloop, die lastiger uitvalt dan verwacht

Redactie KW

De voorbereiding op het BK veldrijden van volgend weekend in Waregem is de laatste fase ingegaan. Zaterdagmorgen stelde het organiserende evenementenbureau Twice de omloop voor aan een 50-tal medewerkers.

In totaal zullen zaterdag 11 en vooral zondag 12 januari, dag van het Belgisch kampioenschap voor eliterenners met contract, 1.200 medewerkers de dienst uitmaken op de hippodroom. Ze maakten zaterdagmorgen kennis met hun tijdelijke werkplek.

Heel nat aan meerdere hindernissen

Het ziet er naar uit dat de vlakke omloop een stuk lastiger zal uitvallen dan de voorbije weken algemeen werd aangenomen. In de omgeving van zowel de Gaverbeek, de Ierse Berm als de Bretoense Muur ligt het weiland er bijzonder zompig bij. Net voor de bruggen over de Bretoense Muur zak je al enkeldiep weg. De toestand zal er niet op verbeteren, want ook de komende dagen wordt regen voorspeld. “Sven Vanthourenhout, die gisteren het parcours een eerste keer kwam verkennen, zal al wel zijn goeie vriend uit Baal (Sven Nys, red.) hebben laten weten dat dit zware kost wordt”, lachte parcoursbouwer Koen Monu.

Paardenkoppen

Ook de monumentale paardenkoppen, die volgend weekend her en der op het traject zullen opduiken (zie foto), sprongen al in het oog.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 10 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier