4 goals en 3 punten voor Zulte Waregem op Lokeren

In een waar spektakelstuk leidde opnieuw Thorgan Hazard Essevee naar de zege op Daknam, waar het 2-4 werd.

Lokeren dicteerde de wet in het eerste kwartier, maar het was Zulte Waregem dat met een zwak schot van Thorgan Hazard, waarop thuisdoelman Barry Boubacar Copa niet vrijuit ging, op voorsprong kwam. Lokeren leek even aangeslagen, maar versierde kort voor rust een drietal grote kansen. Eerst schoot Jérémy Taravel een wenkende kans hoog over, vervolgens vond Hans Vanaken de paal op zijn weg en seconden later was een knappe save van Sammy Bossut nodig om Hamdi Harbaoui van de gelijkmaker te houden. Het kon na 45 minuten ook 0-2 gestaan hebben, maar Habib Habibou devieerde een strakke voorzet van Jens Naessens tegen de paal.

Ook Bossut in de fout

De tweede helft begon spectaculair met de 0-2 van Hazard, overduidelijk vanuit buitenspel, en onmiddellijk de aansluitingstreffer van Hamdi Harbaoui na een zeldzaam foutje van doelman Bossut. De neutrale toeschouwer genoot en op het uur deed de Essevee-aanhang dat nog een tikkeltje meer, want nadat linksback Frédéric Duplus hard op de paal knalde, schoot Jens Naessens in de herneming de belangrijke 1-3 in het doel van Copa.

Goal en rood voor Malanda

Junior Malanda, opnieuw centraal in de defensie, maakte er nog knap 1-4 van. Een kwartier voor tijd werd hij wel nog de antiheld door zijn tweede gele kaart en dus rood te pakken. Zulte Waregem zag zijn zege ondanks die numerieke minderheid niet meer in het gedrang komen, al maakte Harbaoui er van op de stip nog 2-4 van. De bezoekers scoorden in 3 van hun laatste 4 wedstrijden telkens 4 keer.