4 ex-KVK’ers over kersvers KV Kortrijk trainer Georges Leekens

Redactie KW

Maandag 8 juni wordt Georges Leekens door KV Kortrijk voorgesteld als ‘trainer naar Engels model met algemene sportieve bevoegdheden voor het eerste elftal’. Voor Kortrijk een nieuwe stap in haar verdere professionalisering. Is Georges Leekens de geknipte trainer voor KVK ? Zal KVK aan al zijn eisen kunnen voldoen ? Slaat Kortrijk door zijn aantrekken geen stap over ? Wij vroegen het aan vier ex-KVK’ers die in het seizoen 1988-1989 al onder Georges Leekens werkten.

“Ik denk dat Leekens voor meer regelmaat zal zorgen, dat Kortrijk een rustig seizoen zal kunnen spelen. Dat zal nodig zijn in de vernieuwde competitie. Of dit KVK niet voor financiële problemen zal stellen ? Als je zo iemand aantrekt, weet je waar je voor staat : ofwel volg je hem, ofwel haal je hem niet binnen. Maar mocht het uiteindelijk toch tegenvallen, dan zullen ze een serieuze slag op hun kop krijgen. Maar je moet niet vertrekken van een doemjaar.” (Ghislain Vergote)

“Dat Kortrijk straks defensiever zal spelen, kan mogelijks wel kloppen. Maar je mag het niet zo bekijken. Onder Hein Vanhaezebrouck speelde KVK een sterke heenronde, met veel aanvallend voetbal. Ik ben er zelfs van geschrokken dat Kortrijk zo goed speelde. Maar in de terugronde was het mooie liedje voorbij. Als nieuwkomer besteedden weinig ploegen aandacht aan Kortrijk, maar na Nieuwjaar merkte je dat alle teams goed geformeerd waren over hoe Kortrijk speelde. En ze waren daarop ingesteld. Bij KVK bleef men maar aanvallen, maar ik vind dat een degelijke organisatie de basis van alles moet zijn. En als Kortrijk minder aanvallend speelt maar punten pakt, zul je niemand horen klagen hoor.” (Dieter Schwabe)

“Ik herinner me Georges verder als een warme, sterke persoonlijkheid. Als hij voor de groep stond… Hij wist ook perfect wat hij wilde, werkte doelgericht en was duidelijk in de manier waarop hij dat doel wilde bereiken. Ondertussen is Georges Leekens een naam in het trainerswereldje. Hij heeft dan ook al het een en ander bewezen. Of hij nu de geknipte man voor Kortrijk is ? KVK staat als eersteklasser in zijn kinderschoenen. Georges kan de club verder uitbouwen. Ik denk dat de hervormde competitie voor veel ploegen voor moeilijkheden kan stellen. Het voorbije seizoen stelde ik al vast dat veel ploegen op resultaat speelden. Dat zal komend seizoen allicht niet anders zijn. Georges Leekens is in die optiek zeker een goede keuze.” (Rik Foulon)

“Ik denk dat Georges Leekens een hele goede vervanger is voor Hein Vanhaezebrouck. Georges is een heel imposant figuur een goede trainer. Zeker voor jonge spelers is hij van goudwaarde. Hij kan die gasten mentaal erg goed begeleiden. En afremmen ook als dat nodig blijkt. Maar ook naar de oudere spelers toe is de Limburger een zegen. Ik weet nog dat hij toentertijd in Kortrijk enkele spelers die in andere clubs afgeschreven waren, weer deed opleven.” (Patrick Deman)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier