37e editie Driedaagse De Panne-Koksijde met indrukwekkend deelnemersveld

© BELGA
Redactie KW

Van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 maart trekt de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC) zich op gang.

Aan het concept van deze rittenkoers wijzigden de organisatoren niets. Dinsdag volgt er dus een openingsrit met een pittige finale. Op woensdag een etappe van meer dan 200 kilometer en op de slotdag een korte rit in lijn, gevolgd door een individuele tijdrit.

Sagan

Aan de start verschijnt een meer dan indrukwekkend deelnemersveld met onder anderen Gerald Ciolek, Peter Sagan, Mark Cavendish, Tom Boonen, André Greipel, Arnaud Démare, Francesco Chicchi en Marcel Kittel. Op dinsdag trekken de renners van Middelkerke naar de Vlaamse Ardennen met Zottegem als eindbestemming. Na 110 kilometer worden er nog eens twee plaatselijke ronden van elk 45 kilometer afgewerkt met daarin telkens de passage aan de Haaghoek en de beklimmingen van de Leberg, Berendries, Valkenberg, Ten Bosse en Eikenmolen. Woensdag wacht traditioneel de langste rit met start in Oudenaarde en aankomst in Koksijde. Daarin onder andere de passage van het ‘Heuvelland’ met de beklimmingen van Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg, Vidaigneberg en Sulferberg. Na de poldervlakte van ‘De Moeren’ bereikt het peloton de aankomstzone in Koksijde, waar nog eens drie plaatselijke ronden van elk 11,7 kilometer worden afgewerkt.

Tom Boonen

Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) start dinsdag in de 37e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC). Dat bevestigde Omega Pharma-Quick-Step maandag. De organisatoren van de Driedaagse voegden Boonen inmiddels al aan hun deelnemerslijst toe. Normaal gezien zou Boonen de Driedaagse niet rijden, maar door zijn val en opgave van zondag in Gent-Wevelgem heeft hij nog wat wedstrijdkilometers nodig met het oog op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Tom liep bij die val kneuzingen op aan de zijkant van de knie en de heup. Hij kon ondertussen al op de rollen trainen en verschijnt in principe dinsdag aan de start van de Driedaagse. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zouden dus niet in het gedrang komen”, vertelde OPQS-manager Patrick Lefevere.

Slotdag

Op de slotdag volgt ‘s morgens een korte rit in lijn over 109,7 kilometer met start en aankomst in De Panne. De Driedaagse De Panne-Koksijde wordt afgesloten met een individuele tijdrit over 14,75 kilometer. Meteen kennen we dan de opvolger van de Fransman Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step).

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier