3 West-Vlaamse meisjes voor Michelbeke in finale Beker van België volleybal

© www.volleyricha.be
Redactie KW

Deborah Christiaens (24) uit Wevelgem, Rieke Ruysschaert (24) uit Avelgem en Sophie Huyghelier (21) uit Brugge staan in februari tegenover Kieldrecht.

Deborah Christians komt uit Wevelgem, maar woont met haar vriend tegenwoordig in Egem. Ze geeft informatica aan het VHSI in Brugge, maar speelt daarnaast dus ook nog volleybal bij Richa Michelbeke. Ze kwam eerder toevallig terecht bij de ploeg van het kleine Oost-Vlaamse dorpje (700 inwoners) dat nog het best bekend is van het geslacht Decroo dat er resideert. “Ik speelde eerder voor Torhout”, vertelt Deborah. “Toen we een paar jaar geleden naar Schepdaal moesten voor een wedstrijd, was de toenmalige trainer van Michelbeke daar. Hij was er om een meisje van Schepdaal te scouten, maar die was er niet. Na afloop van de match vroeg hij of ik interesse had om bij Michelbeke te spelen. Ik had nog een contract bij Torhout en heb dat jaar uitgedaan, maar daarna kwam hij het nog eens vragen. En dan heb ik het aanbod wel aanvaard.”

Eerste keer

Zodoende speelt Deborah tegenwoordig voor Michelbeke, net als Sophie Huyghelier uit Brugge en Rieke Ruysschaert uit Oudenaarde die tegenwoordig in Avelgem woont. De ploeg is een middenmoter uit Liga A, maar is dit seizoen wel bezig aan een mooi verhaal. In de competitie loopt het niet zo erg goed, maar in de bekercompetitie werden afgelopen maand immers achtereenvolgens VDK Gent en Tongeren uitgeschakeld, waardoor Michelbeke op 8 februari de finale mag spelen tegen de onbetwiste topper Kieldrecht. “Het is de eerste keer dat we een finale spelen”, blikt Deborah vooruit.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier