3-daagse van West-Vlaanderen niet langer in Bellegem

Redactie KW

De 3-daagse van West-Vlaanderen komt in 2013 niet meer naar Bellegem. Na 14 jaar werd de samenwerking tussen wielerclubs KVC Ichtegem Sportief en KSV Bellegem stopgezet.

“Samenwerken op een constructieve en professionele manier is onmogelijk geworden”, vertelt Bart Verbrugge, de voorzitter van KSV Bellegem. “Peter Brackez houdt als koersdirecteur geen rekening met gemaakte afspraken. In 2010 verbrak hij de samenwerking met De Krekedalvrienden uit Handzame, in 2011 brak hij met Stefaan Decleir als collega-koersdirecteur en na de editie 2012 heeft hij een probleem met Bellegem als collega-organisator”, klinkt het kritisch. “De voorzitter van KVC Ichtegem, Rik

Goethals, laat alles gebeuren.”

Na tien jaar zal Bellegem niet langer dienst doen als aankomstplaats voor een etappe in de 3-daagse van West-Vlaanderen. Het bestuur van KSV Bellegem kijkt uit naar nieuwe uitdagingen in eigen regio. Volgend jaar is er de 60ste editie van de Witte Donderdagprijs en op 31 augustus ziet een nieuwe wedstrijd voor elite zonder contract en beloften op Tombroek het levenslicht.

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier