3.000 deelnemers voor Wings For Life World Run in Ieper

Redactie KW

Om 12 uur werd onder de Menenpoort het startschot gegeven van de Wings For Life World Run. Het loopevenement ten voordele van het onderzoek naar ruggemergletsels vindt tegelijkertijd plaats in 32 landen.

Al om 10 uur was het een drukte van jewelste in het centrum van Ieper. 3.000 lopers arriveerden in loopoutfit op de Grote Markt waar presentator Dimitri Vantomme iedereen warm maakte voor de Wings For Life World Run. Omstreeks 11.15 uur mochten de lopers zich begeven naar de Menenstraat waar Peter Van De Veire en dj Zohra klaarstonden voor de opwarming.

Om 12 uur stipt werd het startschot gegeven onder de Menenpoort, net als in 40 andere locaties in 32 verschillende landen verspreid over zes continenten. Andere gaststeden waren onder meer Barcelona, Kuala Lampur en Bratislava. Een half uur na de start vertrok de zogenaamde ‘catcher car’, bestuurd door Tanja Dexters. Er was immers geen eindmeet, de lopers moesten proberen de ‘catcher car’ voor te blijven. Wie door de auto werd ingehaald was uit de race en kon met een shuttlebus terugkeren naar het centrum van Ieper.

Deelnemen aan het loopevenement kostte 40 euro. De opbrengst ging integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. De slogan was dan ook: lopen voor zij die niet kunnen lopen. Peter van Wings For Life is Marc Herremans, die zelf een ruggenmergletsel opliep. Hij nam zelf ook deel. “Ik deed dat samen met mijn kleine vriend Johannes die ook een ruggenmergletsel heeft in de stapmachine”, vertelt Marc Herremans. “Dat er zoveel mensen deelnemen aan dit initiatief is natuurlijk fantastisch. De opbrengst zal het onderzoek zeker een impuls geven. Laat ons hopen dat er dan ook in de toekomst een manier gevonden wordt om ruggemergletsels te genezen.”

Marc Herremans was zeker niet de enige bekende Vlaming die meedeed. Ook onder andere Veronique De Cock, Joke van de Velde, Jani Kazaltsis, Saartje Vandendriessche en triatleet Frederik Van Lierde kwamen aan de start. Op de Grote Markt was er heel de namiddag animatie. Je kon de loopwedstrijd in de verschillende landen live volgen op groot scherm en Regi kwam om 15 uur een dj-set draaien. De wedstrijd kan nog steeds live gevolgd worden op www.wingsforlifeworldrun.com. De aankomst van de winnaar in Ieper wordt verwacht om 17 uur.

(TOGH – foto’s TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier