25ste Record Bank Run in Lombardsijde

Redactie KW

Zaterdagnamiddag 11 januari mochten de organisatoren van de 25ste Jubileum Record Bank Run maar liefst 650 deelnemers verwelkomen aan de start van hun loopfestijn.

De spits werd afgebeten door de recreanten en liefhebbers van de korte afstand, 5 km, met 135 deelnemers. De zege ging naar Pieter Vanroose (Diksmuide) en Lies Deruddere (Wevelgem). Om 14.30 uur namen 445 atleten de start voor de 10 km, die grotendeels op het strand tussen Middelkerke en Nieuwpoort werd gelopen. De zege ging naar Leuvenaar Jesse Stroobants, die zich de jongste jaren aan de top in België wist te nestelen. Hij is een uitstekend tempoloper, die al snel een kleine voorsprong nam op zijn concurrenten: triatleet Gert Van Poucke (Wachtebeke) en veteraan Francis Van Steenbrugge (Oudenaarde). In die volgorde liepen ze, na een kort gevecht met de wind en het zand, ook over de eindstreep. Stroobants finishte in 29’37”. Karel Moerman (Diksmuide) werd vierde, Simon Mestdagh (Assebroek) vijfde. Bij de dames stond er geen maat op Charline Vanneste. De Izegemse won makkelijk in 36’21”, voor Ria Thienpont (Brugge)en Jorina Teerlinck (Koolkerke).

Tijdens de 10 km werden ook drie jeugdlopen georganiseerd met een totaal van 70 deelnemers. Alles deelnemers aan de 5 en de 10 km kregen als herinnering aan de 25ste editie een zacht fleece deken.

(FRO – Foto FRO)

Op de foto zien we de winnaars van de 5 km. Pieter Vanroose en Lies Deruddere werden gefeliciteerd door organisator Jean-Marie Sercu, sponsor Dirk De Jonghe (Record Bank) en de Middelkerkse mandatarissen. Op de tweede foto zien we de start van de eerste jeugdloop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier