25 jaar cyclocross Ruddervoorde

Redactie KW

In 1988 organiseerde het Wijkcomité Sint-Godelieve hun allereerste cyclocross. 25 jaar later openen zij opnieuw de Superprestige. Voor de West-Vlaamse veldrijders is Ruddervoorde altijd de eerste piek van het seizoen.

Het Wijkcomité organiseerde maandag een groot feest voor alle medewerkers en sympathisanten van hun 25-jarige cyclocross. In 1988 was het Domein Pyfferoen voor de eerste keer het decor voor een B-veldrit, tien jaar later stapte Ruddervoorde in de Superprestige. Het gemeentebestuur van Oostkamp zette voorzitter Wim Pyfferoen, secretaris Kurt Vanneste en bouwer Geert Pyfferoen in de bloemen.

Ook de West-Vlaamse crossers kregen een attentie. Zij kijken reikhalzend uit naar de eerste confrontatie op West-Vlaamse bodem. Klaas Vantornout veegde de vraagtekens weg na een competitieloze zomer, gevolg van een slechtwerkende schildklier. “Je staat met een klein hart aan de start van de eerste wedstrijd, maar een derde plaats in Erpe-Mere en in Neerpelt beloven al meteen veel goeds. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mijn plaats ken. Kevin Pauwels neemt bij ons in de ploeg heel wat druk weg. Op een goede dag moet ik mij kunnen plaatsen tussen de grote drie.”

Sven Vanthourenhout kende een zorgeloze zomer, en wil met een goede basis vermijden dat hij opnieuw steken laat vallen. “De voorbije jaren heb ik misschien wel onder mijn waarde gepresteerd. Normaal gezien moet ik altijd tot de wereldbekerselectie behoren, dat is dus een eerste streefdoel. Ruddervoorde is een wedstrijd die mij ligt, maar een podium wordt moeilijk. Met Nys, Albert en Pauwels zijn die plaatsen zeer duur. Ik wil toch dicht bij de top-vijf aanleunen.”

Dieter Vanthourenhout hoopt een paar procenten beter te zijn dan vorig jaar. “Het was niet echt slecht, maar ik was toch zelf wat teleurgesteld. Nu, die vierde plaats in Neerpelt was toch al goed voor de moraal. Toch ga ik geen stoute uitspraken doen, want ik wil hier altijd voor een uitschieter zorgen, maar een twaalfde en een tiende plaats is niet van die aard om hoog van de toren te blazen.”

Ook beloften Gianni Vermeersch, Vinnie Braet en Michael Vanthourenhout blikken vooruit op zondag.

(JS)

25 jaar cyclocross Ruddervoorde

Bekijk hier de reportage

25 jaar cyclocross Ruddervoorde

Bekijk hier de volledige interviews

25 jaar cyclocross Ruddervoorde

Bekijk hier de volledige interviews

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier