1.175 deelnemers voor Beach Run in Koksijde

De 33ste editie van de Beach Run in Koksijde werd maandagavond opnieuw een sportief succes met 1.175 deelnemers.

De wedstrijd werd georganiseerd door de sportdienst van de gemeente Koksijde in samenwerking met de sportraad. Een licht zeebriesje gaf aan de sporters de nodige afkoeling tijdens een anders bloedhete avond.

In de jeugdcategorie tot 14 jaar won Simon Blanckaert bij de jongens in een knappe tijd van 7’52”. Johan Goossens en Thibaut Van Der Perre vervolledigden het podium. Bij de meisjes werd Phebe Driese eerste in 8’38”. Zij werd gevolgd door Tamara Verboven en Sibani Wissant.

Net zoals vorig jaar won Valentin Poncelet de massajogging over vijf kilometer bij de heren in 17’45”. Hij liet Matthieu Benoit en Pieter-Jan Pinne net achter zich. Bij de dames won Julie Vandevelde in 19’51”. Nianh Kearrey en Lies Deruddere werden tweede en derde.

Ook bij de massajogging over tien kilometer kregen we dezelfde winnaar als vorig jaar met Francis Van Steenbrugge in 34’26”. Hij haalde het met ruime voorsprong van Jeremy Boulogne en Davy Stieperaere. Bij de dames werd Anne-Marie Danneels eerste in 40’50”, voor Nele Feys en Ann Decoene.

Op de foto’s zien we schepen van Sport Dirk Dawyndt en sportfunctionaris Willy Degraeuwe telkens met de winnaars per categorie.