Space als thema voor WeCanDance festival in Zeebrugge

Stefan Vankerkhoven

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus, telkens van 12 uur s’ middags tot 1 uur ‘s nachts, vindt de vierde editie van het boutique festival WeCanDance plaats op het strand van Zeebrugge. Deze keer kozen de organisatoren ‘space’ als thema. Underground dance muziek, ecologie, mode, kunst en gastronomie zijn codewoorden van dit hippe evenement. Inclusief het sterrenrestaurant The Jane van Sergio on the beach.

Vorig jaar lokte WeCanDance 20.000 bezoekers, dit jaar mikt organisator Bart Roman op 30.000 dance liefhebbers. Het festivalterrein wordt immers verruimd om het comfort van de festivalgangers te verbeteren. Doelgroep zijn fashionista’s tussen 25 en 45 jaar.

Bart Roman deed vorige keer een enquête onder de bezoekers van WeCanDance. Daaruit bleek dat 62% van het publiek bestaat uit vrouwen tussen 23 en 35 jaar, die geïnteresseerd zijn in merkkledij, sport, lifestyle, fotografie en verslaafd zijn aan hun smartphone.

Tickets kosten 49 euro per dag en 79 euro voor het weekend. Na chique hippies, Egyptische liefde, een tropische zomer is het thema dit jaar ‘space’. De organisatoren vragen de ferstivalbezoekers om zich spacy te kleden. Dat staat voor : transparant, met veel zilver, plastic of metaal. Of op zijn minst in sensueel wit of beige.

Underground

Op vier podia worden vier soorten muziek geserveerd : een openlucht disco, naast stages met techno, hiphop en een nieuw, down tempo dance genre dat uit de Verenigde Staten overgewaaid komt. “Wie top 30 muziek verwacht, is eraan voor de moeite. We brengen underground dance muziek door een reeks internationale dj’s”, zegt Bart roman.

WeCanDance biedt een podium aan negen Belgische designers aan en organiseerde daarvoor een fotoshoot in Lanzarote. Wat eten betreft, zul je geen fast food aantreffen op dit festivals. Wel vegetarische en veganistische hapjes, naast – uiteraard – exclusieve cocktails. Vijftien chefs, onder wie de koks van de Oesterput in Blankenberge en Next Door in Brugge, zullen elk een gerecht bereiden. Met als neusje van de zalm Sergio Herman. Die sluit zijn Antwerps sterrenrestaurant The Jane en komt met zijn crew naar het strand van Zeebrugge. Voor 175 euro per persoon mag je aanschuiven voor een vijfgangenmenu. Zowel zaterdag als zondag is er plaats voor 625 personen in dit exclusieve beach restaurant.

Ecologische toiletten

Drie Belgische kunstenaars zullen tijdens WeCanDance een kunstwerk creëren. Hun namen worden nog niet vrij gegegeven. Bart Roman streeft naar een CO2 neutraal festival, met hervulbare bekers en ecologische toiletten die slechts één liter water per beurt doorspoelen.

Info : www.wecandance.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier