SP.a Brugge stelt haar lijst open

© Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

“De SP.a wil zijn lijst openstellen voor iedereen die zich geroepen voelt om mee te werken aan het lopende Brugse Toekomstproject. Ook niet socialisten zijn welkom”, zegt uittredend burgemeester en lijsttrekker Renaat Landuyt.

Renaat Landuyt trekt, zoals verwacht, de Brugse SP.A lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Op nummer twee zal federaal parlementslid Annick Lambrecht prijken. Voormalig senator André Van Nieuwkerke wordt lijstduwer. Dolores David, die op 1 augustus schepen wordt, neemt de 46ste plaats voor haar rekening.

Geen stadslijst

In tegenstelling tot Johan Vande Lanotte in Oostende pakt Renaat Landuyt niet uit met een stadslijst. “We stellen wel onze lijst open. Ook niet socialisten zijn welkom“, zegt de Brugse burgemeester. “Al wie goesting heeft om aan gemeentepolitiek deel te nemen en zich kan terugvinden in de visie waarop het huidig beleid steunt, is welkom. “

“De SP.a wil van de komende verkeizingen geen strijd om de carrière en geen partijpolitieke strijd maken. Terwijl CD&V, VLD en N-VA het hebben over persoonlijke herkansingen, gaan wij voluit voor het samen verder werken aan de toekomst van Brugge. Aan zet is de voltooiing van de ingezette verandering : het mobiliteitsplan, het klimaatplan en het nieuw ruimtelijk beleidsplan. We hebben de krijtlijnen uitgezet tot na 2020. Het is aan het nieuwe stadsbestuur om dit voort te zetten of alles terug te schroeven.”

Herschikking ploeg

In de aanloop naar de verkiezingen herschikt Renaat Landuyt zijn ploeg grondig : “Annick Lambrecht blijft, zoals decretaal voorzien, titelvoerend schepen. Ze neemt geen ontslag, maar is tijdelijk niet ter beschikking. Indien zij geen parlementslid meer is, kan zij terugkeren. Ondertussen wordt zij tot aan de zomer vervangen door Pablo Annys. Die zal zich vier maanden concentreren op preventie. Meer bepaald op de uitvoering van het tienpuntenplan voor meer veiligheid aan de schoolpoorten. Als schepen voor energie zal hij zich samen met Mieke Hoste ook wijden aan de versnelde uitvoering van het klimaatplan. Op 1 augustus volgt Pablo onderwijsschepen Frank Vandevoorde op. Vanaf dan wordt Annick vervangen door Dolores David.”

Annick Lambrecht wordt ook voorzitter van de Brugse gemeenteraad. André Van Nieuwkerke wordt de vertegenwoordiger van de stad in de vzw’s Concertgeobuw, Brugge Plus, Kenniscentrum en Vlaamse Kunstcollectie. Gemeenteraadslid Pascal Ennaert wordt voorzitter van de Brugse Huisvestingsmaatschappij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier