Seba Steen overtuigend winnaar op Allerheiligen boksgala in Izegem

© VDB
Redactie KW

Het Izegemse bokspubliek houdt van Seba Steen. En hij stelde niet teleur en won verdiend op punten van Jeffrey Audenaert. Het was Steens eerste kamp in de stal van Filiep Tampere.

Toch nog een goede opkomst voor het boksgala op Allerheiligen in de Izegemse sporthal. Seba Steen deed zijn eerste kamp sinds een jaar en die rust heeft hem blijkbaar deugd gedaan. Hij was zes ronden de betere van zijn tegenstander en deelde rake links en rechtse stoten uit. “Ik deed mijn best en weet wel dat er nog werk aan de winkel is”, zei hij. “Maar nu ik sinds 2 maanden train bij Filiep Tampere, gaat alles beter. Hij weet me precies te zeggen hoe ik de kamp moet aanpakken en tempert me als ik door de adrenaline iets te hard er in vlieg.”

De Brusselaar (die nu in Florida woont) Mohammed Marcouchi was een maat te sterk voor de Hongaar Olah Pal, die duidelijk alleen maar voor de centen in het buitenland bokst. Pal verloor door stopzetting van de kamp en technisch KO in de vierde ronde. Ayoub Nefzi won ruim op punten van Mohamed Sidi Slimani. De laatste kamp vóór de pauze was de boeiendste. Ilias Archergui kreeg het hard te verduren in zijn revanche tegen Ahmed El Ghoulbzouri en ontliep enkele malen een KO. Ghoulbzouri won verdiend op punten.

Meulebekenaar Hakim Ben Ali met Filiep Tampere en Delfine Persoon. (Foto Bart)
Meulebekenaar Hakim Ben Ali met Filiep Tampere en Delfine Persoon. (Foto Bart)© VDB

Meulebekenaaar Hakim Ben Ali ging van de eerste ronde in de aanval, was duidelijk beter dan Jordan De Simone maar kon het niet afmaken vóór het einde van de kamp. Hij won wel met een ruime puntenvoorsprong.

Uitslagen

Elite: Mohammed El Marcouchi wint met technisch KO van Olah Pal; Ayoub Nefzi wint op punten van Mohammed Sidi Slimani: Hakim Ben Ali wint op punten van Jordan De Simone; Seba Steen wint op punten van Joffrey Audenaert.

Amateurs: Benjamin De Keyzer wint met technisch KO van David Wicko; Saddam Da Sikva wint op punten van Steve Eloundou Ntere; Kevin Stuyck (Waregem) wint op punten van Johan Devolder.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier