Roeselarenaar trekt met boek naar Koninklijk Paleis

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Roeselarenaar Luc Glorieux (73) bracht vorige week een boek over koning Albert I en koningin Elisabeth opnieuw uit. “Door de aanslagen in Brussel van vorige week heb ik mijn boek jammer genoeg niet kunnen overhandigen in Rumbeke”, zegt Luc, “Binnenkort trek ik naar het Koninklijk Paleis in Brussel om het boek alsnog af te geven.”

Luc, militair historicus van opleiding, heeft altijd een grote fascinatie gehad voor figuren die op de achtergrond beland zijn. “Het boek bestaat al zo’n 30 jaar enkel nog in het Italiaans. Het origineel werd geschreven door Prinses Marie José, de dochter van wijlen koning Albert I en koningin Elisabeth. Ik besloot om het boek, via mijn stichting Stille Getuigen, opnieuw uit te geven in het Frans”, zegt Luc.

Nieuwe projecten

Ondertussen werkt hij aan een Nederlandse vertaling van het boek. “Daarmee zou ik graag klaar zijn in november”, zegt Luc. Naast de vertaling werkt hij ook nog aan een nieuw boek: ‘In de voetsporen van Albert en Elisabeth’. Naast het boek komt er later dit jaar ook een nieuwe tentoonstelling die een blik werpt op de familiebanden van het koningshuis tijdens Wereldoorlog I.

‘Albert et Elisabeth – Mes parents’ kost 29,95 euro en is te verkrijgen in de boekhandel en via www.stillegetuigen.be (KT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier