Roeselare wil de perfecte gastheer zijn voor KV Oostende

Johan Plancke in 'zijn' Schierveldestadion. "We zijn trots dat we KV Oostende hier kunnen ontvangen." (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Nog een week en dan barst de strijd om de titel echt los met KV Oostende – Club Brugge. Niet in Oostende, maar wel op Schiervelde in Roeselare.

Zaterdag 2 april trappen KV Oostende en Club Brugge play off 1 af in het Schierveldestadion van KSV Roeselare. De kustjongens van voorzitter Marc Coucke willen de thuishaven van KSV Roeselare vijf keer in een kolkende voetbalhel omtoveren en daar werkt ook Johan Plancke, de ceo van Roeselare, graag aan mee.

De tijdelijke verhuizing van KV Oostende richting Roeselare kwam mee tot stand door de uitstekende relatie tussen KSV Roeselare-ceo Johan Plancke en Luc Devroe, die momenteel sportief directeur bij KV Oostende is. “Oostende is momenteel zijn eigen Albertpark aan het verbouwen en moest dus op zoek naar een tijdelijk onderkomen”, legt Johan Plancke uit. “Roeselare was het dichtste en meest valabele alternatief.”

“Een extra belasting voor het veld, maar de mensen van KV Oostende staan ons met raad en daad bij om de grasmat week na week in de beste conditie te houden. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tussen KV Oostende en Charleroi, die al op Schiervelde gespeeld werd, lag het veld er inderdaad erg drassig bij. Maar toen had het weken aan een stuk geregend. Die situatie is ondertussen verleden tijd.”

Gezonde zenuwen

Op zaterdag 5 maart was er al een generale repetitie met KV Oostende – Charleroi. “Die viel erg goed mee. We moeten ook nog even nadenken over de verkeerssituatie aan het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg met de R32, maar er vinden op wedstrijddagen gelukkig geen beurzen in de Expohallen plaats. Ook volleyteam Knack Roeselare speelt geen enkele keer thuis. Daar hebben we serieus voor gelobbyd en het scheelt een flinke slok op de borrel.”

Bij KSV Roeselare leven ze met gezonde zenuwen naar de start van play off 1 toe. “Schiervelde zal voor het eerst sinds jaren weer helemaal vollopen, goed voor bijna 9.000 voetbalfans. Dat wordt genieten. Het zal hier druk worden, maar op zo’n momenten komt ons stadion volledig tot zijn recht.”

De club kan rekenen op een financieel extraatje. “Eentje die vooraf niet in het budget was opgenomen en natuurlijk welkom is. Daarnaast hebben we ook een commissie op de businessseats en arrangementen die wij aan de man brengen en er is een percentage op de abonnementenverkoop voor ons.”

“Maar het financiële plaatje weegt volgens mij niet op tegen de vele contacten die we tijdens de play off 1-matchen kunnen leggen. Daar kan de club nog veel meer uit halen.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier