Reningelst

Meer nieuws uit de regio Reningelst

Deelgemeenten

Poperinge, Krombeke, Proven, Roesbrugge-Haringe, Watou

05/10/1917 Obus slaat soldaten in stukken

05/10/1917 Obus slaat soldaten in stukken

Reningelst Onderpastoor Achiel Van Walleghem beschrijft dat ze vannacht 2 grote en hevige schokken hebben gevoeld. Hij dacht aan een gepantserde trein die ergens bij de Ouderdom schiet. Groot is zijn verbazing als hij 's morgens ontdekt dat het om obussen gaat waarvan er eentje zelfs tot op 60 meter van hen in de weide van Six, achter het huis van de onderpastoor van Reningelst, is ontploft.

16/09/1917 Duitse bommenwerpers boven Reningelst

16/09/1917 Duitse bommenwerpers boven Reningelst

Reningelst In de morgen hoort Achiel Van Walleghem zware kanonschoten in de buurt van Wijtschate. Na de hoogmis, want zondag, komt een Duits 'Jagdgeschwader' met 17 vliegtuigen over Reningelst vliegen. Allicht voeren ze elders een opdracht uit, want er vallen geen bommen. Achiel bemerkt drie buitengewoon grote toestellen op.

Belcanto Classic was een schot in de roos

Belcanto Classic was een schot in de roos

Heuvelland fotospecial De Belcanto Classic had dit jaar alles mee, het maximum aan deelnemers, een pak BV's en supergoed weer, wat voor gevolg had dat er een pak volk aanwezig was op het parcours, zowel in Westouter dorp, aan de VDB bocht als aan bocht 7 in Reningelst. Wie er won doet er niet toe, het is een koers om te beminnen en niet om te winnen, wie zei dit ook al weer?