Race tegen de klok om bloemenwagens klaar te krijgen

Het Blankenbergs stadsbestuur en de organisatie van de corso bij de vrijwilligers van het 'Raveel meets Van Gogh'-kunstwerk. © JV
Redactie KW

Vrijwilligers hebben zaterdag meer dan 1,5 miljoen dahlia’s geprikt in de 14 praalwagens die klaargestoomd worden voor de jaarlijkse bloemenparade in Blankenberge.

Zaterdagmorgen werden twee vergrote schilderijen op het stationsplein geplaatst met een portret van Roger Raveel waarvan deze zomer een XL-expo te zien is in het Blankenbergs casino en Vincent Van Gogh die geboren is in het Noord-Brabantse Zundert. Passanten werden er getrakteerd op enkele streekproducten zoals aardbeien en het speciaal gebrouwen bier.

Bij levering waren de kunstwerken al deels klaar. Een vijftal vrijwilligers werkten het stuk in ruim drie uur af. Voor de portretten waren 7.500 dahlia’s nodig. In tussentijd waren andere corsogroepen al van ‘s morgens vroeg tot in de late uurtjes met tal van vrijwilligers aan de slag om de ruim anderhalf miljoen bloemen in de praalwagens te prikken. De hele stoet draait rond het thema Duel. Morgen mogen de verschillende corsogroepen de jury verwachten en worden de verschillende praalwagens vervoegd met gekostumeerde muziekkorpsen en dansgroepen. Voor het eerst nemen ook drie bijzondere reuzen deel aan de stoet. De bloemencorso trekt zondagmiddag vanaf 14.30 uur door de badstad.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier