PZ Vlas breidt site voor nieuw politiegebouw uit

Zo zal het nieuwe politiegebouw er uitzien. © GF
Redactie KW

Politiezone Vlas bouwt op Drie Hofsteden momenteel een nieuw politiegebouw en krijgt nu nog wat extra ruimte.

De politieraad heeft ermee ingestemd om een aanpalend stuk grond van ruim 1.600 vierkante meter aan te kopen. Kostprijs: 130.720 euro.

“Iemand heeft zelf bij ons aangeklopt”, legt korpschef Filip Devriendt uit. “We zijn op zijn aanbod ingegaan omdat die extra grond een meerwaarde betekent. Daar kan namelijk een extra parking worden aangelegd voor enerzijds politievoertuigen en anderzijds auto’s van bezoekers. Als er in de toekomst politiezones fuseren of de federale politie komt ons daar vervoegen, dan zullen we genoeg parkeergelegenheid hebben.”

De korpschef geeft ook mee dat het politiecollege liever snel de deal rondkreeg. “Als we nog een tijd wachten en het nieuwe politiegebouw is al af, dan zullen we opnieuw een aannemer moeten aanstellen. Nu zal de aannemer meteen ook die parking kunnen aanleggen.”

Aan de kant van de Oudenaardsesteenweg komt er een soort van garageweg zodat de buurtbewoners hun achtertuin daar eventueel kunnen ontsluiten. Dat deed bij Patrick Jolie (CD&V) de vraag rijzen wat er dan zou gebeuren als er terreurdreiging drie of vier – politiecommissariaten worden dan afgesloten – is. “De buurtbewoners zullen geen toegang hebben tot de parking”, aldus nog de korpschef. We zullen de nodige draadafsluitingen voorzien.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier