PVDA Brugge eist 220.000 euro terug van Dirk De fauw

11/08/17 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:34

Na de Publipart-onthullingen in Gent richt PVDA nu haar pijlen op Brugge. De extreem-linkse partij eist dat Dirk De fauw (CD&V) 220.000 euro teruggeeft aan de provincie. "Dat is de uittredingsvergoeding die De fauw in 2012 als afscheidnemende gedeputeerde aanvroeg én kreeg, terwijl dat hij op dat moment al wist dat hij schepen en OCMW-voorzitter zou worden", klaagt PVDA'er Stephen Brigitta aan. Kandidaat-burgemeester Dirk De fauw wijst erop dat hij enkel de wet volgde.

Is Dirk De fauw een graaier of niet? PVDA vindt alvast van wel. De extreem-linkse partij komt met documenten naar buiten waaruit blijkt dat onder meer Dirk De fauw in 2012 een uittredingsvergoeding van meer dan 200.000 euro opvroeg, terwijl hij al wist dat hij schepen en OCMW-voorzitter van de Stad Brugge zou worden. "De vier gedeputeerden Patrick Van Gheluwe (SP.A), Marleen Titeca-Decraene (CD&V), Gunter Pertry (SP.A) en Dirk De fauw (CD&V) die er eind 2012 mee ophielden, hebben allemaal hun uittredingsvergoeding aangevraagd én gekregen", vertelt PVDA'er Stephen Brigitta (23), die werkt als administratief medewerker bij PVDA. "Omdat ze van december 2000 tot december 2012 lid van de deputatie waren, kregen ze elk - na indexering! - twee jaar lang 9.170...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!