Prostitutie in Harelbeke in villa’s

Burgemeester Alain Top. © GF
Redactie KW

De Kortrijksesteenweg in Harelbeke wordt ook getypeerd door privéclubs. Opvallend is dat ze bijna allemaal in een riante villa zijn ondergebracht.

“Een verklaring heb ik daar niet voor”, stelt burgemeester Alain Top (SP.A). “Die privéclubs zijn daar dan ook al een aantal jaar gevestigd.”

“In Harelbeke betalen eigenaars van een bar of privéclub een speciale belasting: 5.000 euro per jaar. Voor 2014 was dat 2.478 euro, de helft dus. Als de uitbater geen aangifte doet, dan mag die persoon een aangetekende zending verwachten. Is er dan nog geen reactie, dan volgt een boete die evenveel bedraagt als de belasting zelf. Dan mag de eigenaar dus 10.000 euro betalen.”

Sluiting

Volgens de burgemeester veroorzaken de privéclubs weinig problemen. “Met dan aan de politie die zowat maandelijks controles uitvoert en checkt of er illegalen, minderjarigen… aanwezig zijn. Regelmatig gaat de sociale inspectie ook mee. In die vier jaar dat ik burgemeester ben is er al eenmaal een serieuze inbreuk vastgesteld. Toen hebben we de club in kwestie één maand gesloten.” (AXV)