Patersmarkt in Izegem vindt overnemer

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De bekende Patersmarkt is gered. Rommelmarktorganisator Johan Vancoillie uit Brugge neemt het evenement over en verzekert zo het voortbestaan van de populaire braderie.

Enkele weken geleden trok Michel Cauwelier (75) aan de alarmbel. De man staat al dertig jaar in voor de organisatie van de Patersmarkt, dat jaarlijks duizenden mensen naar Izegem lokt. Nu wil hij het wat kalmer aan doen, maar er stond niet meteen een overnemer klaar. Die vond Michel nu toch in de persoon van Bruggeling Johan Vancoillie, eveneens tot grote tevredenheid van het Izegemse stadsbestuur.

Johan Vancoillie organiseert jaarlijks een twaalftal rommelmarkten in West-Vlaanderen en houdt ook elk jaar in zaal Iso in Izegem halt. Hij zetelt ook al 28 jaar in het comité dat een grote rommelmarkt in Sint-Andries organiseert.

“Johan bezocht de Patersmarkt al enkele keren”, aldus Michel Cauwelier. “Ik ben erg blij dat hij de organisatie wil overnemen. Uiteraard zal ik Johan en zijn echtgenote Nicole Vanhaelemeersch op weg zetten, maar ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van de Patersmarkt gewaarborgd is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier