Oppositieleider Yves Vercruysse loopt kwaad weg uit Ingelmunsterse gemeenteraad

Ex-burgemeester en oppositieleider Yves Vercruysse (CD&V) verlaat de gemeenteraad. © Foto FODI
Redactie KW

De Ingelmunsterse gemeenteraad had (opnieuw) vuurwerk in petto. Ex-burgemeester en oppositieleider Yves Vercruysse (CD&V) verliet zelfs de zitting.

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad in Ingelmunster voltallig bijeen.

Met zeven agendapunten leek de zitting snel voorbij te zijn, tot echter de twee extra punten van de CD&V-oppositie aangesneden werden. Die waren volgens gemeenteraadsvoorzitter Dirk Debaere (N-VA) te weinig gefundeerd en konden door het schepencollege niet van een reactie voorzien worden.

Yves Vercruysse (CD&V) ging, net als de andere oppositieraadsleden, niet akkoord. Hij verweet het huidige bestuur aan poppenkast te doen: “Jullie mogen mijn 150 euro aan zitpenningen houden. Als je show wil brengen, begin dan met cabaret.”

Uiteindelijk verliet hij de raadszitting. Dirk Debaere liet wel de twee agendapunten voorlezen, maar het schepencollege zei er niets op. Geert Verstraete (CD&V) vroeg waarom een van de nieuwe bomen achter het gemeentehuis werd verwijderd. Volgens hun informatie : omdat het moest van de burgemeester. “Nochtans een boom die niet ziek was…”

Dure stroomgroep

Jan Defreyne (CD&V) had het nog over een landbouwer uit Ingelmunster die tijdens het noodweer van begin juni vier uur een stroomgroep van de vernieuwde brandweerzone gebruikte en daarvoor een factuur van 5.090 euro in de brievenbus kreeg. “Vroeger kochten we twee stroomgroepen aan. Bij de brandweerhervorming heeft de burgemeester de beide stroomgroepen overgedragen aan de brandweerzone. Het gevolg van deze overdracht door de burgemeester is dat de nu aangerekende kost zo hoog is dat niemand de stroomgroepen, die trouwens in de kazerne in Ingelmunster staan, nog kan gebruiken. Ze zijn veel te duur.”

(PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier