Oostendse SP.A’er Yves Miroir voor tuchtcommissie: nog geen nieuws

Redactie KW

De dissidente Oostendse SP.A’er Yves Miroir moest gisteren voor de provinciale tuchtcommissie van zijn partij verschijnen, maar veel nieuws leverde dat nog niet op.

De Oostendse SP.A nam het niet dat Yves Miroir een bezwaar indiende bij Vlaams minister Schauvliege tegen de milieuvergunning voor het crematorium – dat midden in een gepland bos komt – en dat hij twee keer tegenstemde op de gemeenteraad van juni, onder meer tegen het renovatiedossier voor Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen, dat een mogelijke verkoop van de site inhoudt. De plaatselijke afdeling riep de hulp in van de provinciale tuchtcommissie.

“Het is de bedoeling tot verzoening te komen”, aldus Yves Miroir, die zich op de tuchtcommissie liet flankeren door partijgenoot Bart Bronders. “Beide partijen mochten hun standpunt uiteenzetten. Het werd een vruchtbare vergadering en blijkbaar is het niet de bedoeling om tot uitsluiting over te gaan. Een conclusie is er nog niet. Dat zal wel nog even duren. Ik zal nu voor mezelf moeten op een rij zetten hoe ik de partijwerking zie. Groot nieuws is er nog niet.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier