Zwevegemse Showband Calypso te gast op festival in Hongarije

Redactie KW

Showband Calypso mocht vorige week ons land vertegenwoordigen op een speciaal festival in Hongarije. Ze werden er de revelatie van het festival.

De Zwevegemse Showband Calypso kreeg vorig jaar een aanvraag om dit jaar deel te nemen aan het ‘Countywandering Festival’ in Hongarije. “Dit is een vijf wekend durend festival waar iedere week 4 of 5 groepen op aanwezig zijn. De oorsprong is erg uiteenlopend. Het gaat van folklore en volksdans tot harmonieën en fanfares tot onze showband”, vertelt Calypso-voorzitter Philippe Depraetere.

In totaal traden 25 groepen op uit heel wat verschillende landen. “Wij waren er de laatste week te gast, samen met nog drie groepen uit Polen, Letland en Slowakije. We logeerden in Mako, een gemeente op 35 km van Roemenië”.

Calypso vertrok op 15 augustus met 51 leden voor een bustrip van 1.650 km. “Dat was dus bijna 20 uur rijden. Gelukkig waren we goed uitgerust voor ons eerste optreden op zondag. Op woensdag 20 augustus hadden we er ons laatste optreden, niet toevallig op de nationale feestdag in Hongarije”, aldus Depraetere.

Het optreden op de nationale feestdag was meteen de afsluiter van het festival. “We oogstten er heel wat succes. Het showbandgebeuren is er immers nog onbekend. De uitstraling, de discipline, kostuums en muziek maakten een grote indruk. Na ieder optreden kregen we dan ook telkens een daverend applaus.”

Naast de optredens was er ook tijd voor toerisme. Zo bracht men er een bezoek aan Boedapest en stond er een rondvaart op de Donau op het programma.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier