Zwevegemse jeugd is boos op het gemeentebestuur

Redactie KW

Onlangs besloot het schepencollege om de jeugdcentrumcoördinator niet te vervangen. De jeugd plant nu acties om de nieuwe coalitie op andere gedachten te brengen.

Het schepencollege besliste onlangs om de openstaande vacature van jeugdcentrumcoördinator voorlopig niet in te vullen, althans niet in de eerste zes maanden. De mensen van het jeugdcentrum lieten vorige vrijdag hun ongenoegen uiten. “Iedereen weet dat het budgettair moeilijke tijden zijn, maar het nieuwe gemeentebestuurwil besparen en neemt meteen de jeugd in het vizier”, vertelt Dick Ghiesmans. “Ondanks het voornemen van het nieuwe gemeentebestuur om in dialoog met de burger te gaan en deze te laten participeren in de belangrijke beslissingen, krijgt de Zwevegemse jeugd het spreekwoordelijke deksel meteen op de neus.”

“De jeugdcentrumcoördinator leidt jeugdhuis De Harp in zijn dagdagelijkse werking. Daarnaast is die persoon ook verantwoordelijk voor de gemeentelijke uitleendienst, het organiseren van de jaarlijkse Vlottentocht en is hij het aanspreekpunt voor de vele jongeren die het skatepark vlakbij het jeugdcentrum gebruiken”, legt de nieuwe jeugdraadvoorzitter Jeroen Cosaert uit.

Volgens jeugdschepen Johan Rollez (N-VA) werd nog niet beslist om geen jeugdcentrumcoördinator aan te stellen. “Wij hebben de beslissing zes maanden uitgesteld, wat we trouwens voor alle openstaande betrekkingen in alle gemeentediensten hebben gedaan. We willen eerst duidelijkheid over de financiële toestand van de gemeente.”

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier