Zwevegemse danstempel Billy Bop’s raakt maar niet verkocht

Redactie KW

Veel veertigers, dertigers en ook wel een aantal twintigers denken met weemoed terug aan de dolle weekends in de Billy Bop’s in Zwevegem, die jarenlang dé danstempel van de streek was. Maar op 23 november 2003 ging de zaak failliet en het faillissement is sinds november 2007 afgesloten. Zeven jaar na de sluiting staat de Billy Bop’s te verkommeren en wordt het almaar meer een ruïne.

Voor de Billy Bop’s begon het allemaal op 15 september 1990. Al snel werd de Billy Bop’s in de Zwevegemse Deerlijkstraat een begrip in West-Vlaanderen en omstreken. Het ging jaren goed, maar begin de jaren tweeduizend was keerde het tij. Eind 2003 gebeurde het onvermijdelijke: de toenmalige uitbater Szozstak vroeg het faillissement van de Billy Bop’s aan. Op zaterdag 22 november vond een afscheidsfuif plaats en op zondagmorgen 23 november gingen de toegangsdeuren definitief dicht.

Nog niet verkocht

Na wat juridische strubbelingen tussen uitbater en eigenaar leek niemand geïnteresseerd om deze uitgaansgelegenheid over te nemen, ook al had René Libbrecht er na het faillissement goede hoop op.

„Er zijn verschillende gegadigden, het concept Billy Bop’s zal dus blijven bestaan”, aldus nog Libbrecht eind november 2003.

Maar tot op de dag van vandaag is er nog geen nieuwe uitbater gevonden. Dat is ook geen verrassing: sinds David Szostak de zaak sloot, gebeurde er niets meer aan de gebouwen, waardoor ze stilaan maar zeker herschapen werden in een ruïne. De eigenaars proberen sinds 2008 het hele domein, die iets meer dan 8.000 vierkante meter beslaat, te verkopen, maar vooralsnog zonder succes…

(AVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier