Zwevegems gemeentebestuur wil kinderopvang centraliseren

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Zwevegem wil een uniek project opstarten om de schoolopvang te centraliseren op één locatie. Dat was maandagavond het belangrijkste agendapunt van de gemeenteraad.

“Buitenschoolse kinderopvang op woensdagnamiddag en in de schoolvakanties wordt vandaag de dag georganiseerd vanuit verschillende locaties. Dit brengt met zich mee dat middelen, materiaal en personeel niet altijd even efficiënt kunnen worden ingezet. Om hieraan tegemoet te komen is het noodzakelijk dat alle initiatieven vanuit 1 locatie worden georganiseerd.”, klonk het uit de mond van burgemeester Vanwelden.

Bouwgrond

De gemeente heeft in de Blokkestraat, nabij het Gemeentepunt, een stuk bouwgrond ter beschikking, die volgens de burgemeester, als ideale uitvalsbasis kan dienen voor buitenschoolse kinderopvang. “Om lasten en baten te delen, willen we op zoek gaan naar een private partner die bereid is om mee te investeren in het project.”

De gemeenteraad gaf unaniem de principiële toestemming tot het voeren van een procedure voor publiek-private samenwerking, ook wel PPS genoemd.

(GV, foto GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier