Zwevegem viert vormsel en eerste communie tegelijk

Redactie KW

Voor het eerst in de schoolgeschiedenis van Klim Op in Zwevegem werden het eerstecommuniefeest en het vormsel tijdens dezelfde viering geörganiseerd. Met hulp van Marc Van Eenoo, de schoolinspecteur voor godsdienst van het Bisdom Brugge, leidde de Zwevegemse pastoor de viering in de kerk Sint-Jozef-Arbeider.

Volgens directeur Frank Dooms heeft die nieuwe werkwijze nogal wat voordelen. “Omdat de parochiale werkingen voor onze leerlingen vaak niet zo gemakkelijk te volgen zijn, biedt deze formule hen de zekerheid en veiligheid om zich volledig te kunnen geven in een vertrouwde omgeving, met gekende personen.”

Aan de viering gingen maanden voorbereiding vooraf. Met leuke activiteiten in de klas en op woensdagnamiddagen werden de kinderen klaargestoomd voor de grote dag. “Ze waren onder meer te gast bij Poverello, waar ze de opbrengst van hun deur-aan-deurtocht overhandigden aan de verantwoordelijke. Ook in het Zwevegemse rust- en verzorgingstehuis waren zij graag geziene entertainers tijdens hun namiddagbezoekjes en als apotheose gingen ze allemaal meespelen in ‘De hond in het kegelspel’ in Kortrijk”, gaat Frank Dooms verder.

Vorige week zaterdag was dan de grote dag aangebroken. In de kerk Sint-Jozef-Arbeider op de Kappaert vond de gezamenlijke viering plaats.

(MV/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier