Zwevegem viert pastoor en diaken

Redactie KW

Afgelopen zaterdag werd tijdens een dankviering hulde gebracht aan pastoor Henri Verstraete en diaken Norbert Laperre. Beide heren worden gewaardeerd voor hun jarenlange inzet en toewijding in de parochie.

Otegemnaar Norbert Laperre vierde in november vorig jaar zijn 20-jarige verjaardag als diaken. Omdat hij de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, was hij verplicht zijn ontslag aan te bieden. Toch hoopt hij nog een tijdje actief te kunnen zijn. Vorig jaar werd hij al uitgebreid gevierd, maar omdat hij ook deel uitmaakt van de federatie Sint-Elooi, werd hij zaterdag in Moen ook in de hulde betrokken.

De dankviering werd vooral opgedragen aan Henri Verstraete, de pastoor van Moen die het nu wat rustiger aan zal doen. Hij werd in Moen tot pastoor aangesteld op 22 november 1987, na een lange dienst als medepastoor in Oostrozebeke. Tijdens de viering noemde Cecile Vandromme, actief in heel wat organisaties, Henri Verstraete een toegewijde herder van de parochie. “U was bekommerd om een mooie nette kerk en een verzorgde liturgie.”

(MV/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier