Zwembadwerken goedgekeurd

Redactie KW

De gemeenteraad heeft maandagavond het belangrijke dossier van de renovatie van het zwembad goedgekeurd. Het zwembad gaat een jaar dicht en de werken vallen een stuk goedkoper uit dan aanvankelijk gedacht.

Volgens de raming zullen de werken 731.000 euro kosten; 125.000 euro aan werken zullen uitgevoerd worden door de gemeentelijke diensten. Daar is nu al volop mee gestart; de werken zullen een jaar duren. Voor de 606.000 euro verwacht het Bredense gemeentebestuur spoedig een aannemer te vinden. Die zal werken in de gang en het zwembad uitvoeren. De 731.000 euro vallen goedkoper uit dan de 1 miljoen euro die werden voorzien op de begroting.

Maar er was ook kritiek op de aanpak. CD&V wees op de daling van het aantal zwemmers sedert 2004 en vroeg inspanningen door het zwembad één avond per week open te stellen voor het groot publiek. Het gemeentebestuur gaat daar niet op in en liet, bij monde van schepen Kristien Vanmullem (sp.a), weten dat het zwembad wel open is tussen 7.30 en 9 uur voor het groot publiek.

(ef)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier