Zweedse topchef achter het fornuis van Kobe Desramaults

Redactie KW

De Zweedse topchef Magnus Nilsson was vandaag uitzonderlijk aan de slag in de keuken van Kobe Desramaults in Dranouter. Nilsson is nog maar 27 jaar maar behoort al tot de gastronomische top in de wereld. Samen met Kobe Desramaults werkte hij aan een spraakmakend menu van 16 gangen voor een select publiek van culinaire journalisten.

Wat dacht u van foreleieren in varkensbloed gedrenkt. Of mossen, zo uit het bos gehaald om te garnieren en dan weer andere mossoorten om te frituren? Magnus Nilsson heeft een eigen gastronomisch restaurant in het noorden van Zweden en kookt elke keer voor slechts 12 gasten. Je moet dan ook heel lang op voorhand reserveren.

Kobe Desramaults over zijn collega: “Het is een heel brute, rauwe keuken met heel aparte ingrediënten. Hij is hier aangekomen met een bepaald wild waarvan ik nog nooit gehoord heb, waarvan ze de kop opeten en waarbij ze bepaalde mossoorten en heel uitzonderlijke bessen klaarmaken.”

Het verslag van de kooksessie van Desramaults en Nilsson zie je in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

(SS/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier