“Zweden is onze grootste afzetmarkt” (Barbecook-producent)

Redactie KW

Laat de zon haar werk doen en meteen loopt half Vlaanderen te zeulen met houtskool, aanmaakblokjes en vlees. Zowat de bekendste barbecues moeten die van Barbecook zijn en al is barbecueën allesbehalve saai : deze worden ontwikkeld en verdeeld bij Saey Home & Garden.

Barbecook zag het spreekwoordelijke levenslicht in Heule, in de buik van Saey. Een dikke tien jaar geleden werd het bedrijf opgesplitst in Saey Steel en Saey Home & Garden. Die laatste, een ontwikkelaar en verdeler van kachels en barbecues, wordt geleid door Stéphane Saey.

Stéphane Saey : „We zijn begonnen met één naamloze lijn van barbecues. Eén model droeg de naam Barbecook; dat had toen al die specifieke buisvorm. Ik mag in alle bescheidenheid stellen dat wij inmiddels wereldwijd beschouwd worden als een grote innovator inzake houtskoolbarbecues.”

„Geteld per hoofd van de bevolking is België een van de grotere afzetmarkten, maar de koploper is Zweden. Eenmaal de winter voorbij willen de Zweden alleen nog buiten leven. Sowieso geldt : hoe noordelijker, hoe meer er wordt gebarbecued ! (Michael Cornette)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van 21 mei 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier