Zwarte Rave is nieuwe Prinses Carnaval van Groot-Oostende

Redactie KW

Het Hof der Prinsen van Groot-Oostende organiseerde zaterdagavond in Zaal Duin en Zee de verkiezing Prinses Carnaval Groot-Oostende 2015.

Vermits er maar één kandidate was, volstond het voor Zwarte Rave Bianca Germonpré een show te geven en 60 procent van de stemmen te halen. Dat was helemaal geen probleem, want ze haalde 85 procent van de stemmen. Na het optreden van Prinses Monne en haar opname in het Hof der Prinsessen, mocht de nieuwe prinses Zwarte Rave haar cape, haar scepter en haar kroontje in ontvangst nemen.

Bianca Germonpré is 45, mama en oma. Ze is de dochter van Norbert Germonpré die onder de naam van Zwarte Rave in 1972 Prins Carnaval van Groot-Oostende was. De nieuwe prinses wordt op 6 maart samen met de nieuwe Prins (verkiezing op 21 februari in Zaal Wellington) officieel ontvangen in het stadhuis. Op 7 maart mag ze meerijden op de praalwagen in de cimateirestoet en ze is eregenodigde op het Bal Rat Mort in het Kursaal. Op 9 maart volgt dan de grote carnavalstoet van Oostende.

(FRO – Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier