Zwarte lijst met amokmakers in Oostendse uitgaansbuurt

Redactie KW

Oostende presenteerde een veiligheidsplan voor 2011-2012. Er komen onder meer extra camera’s en een zwarte lijst met amokmakers die uit de uitgaansbuurt geweerd zullen worden.

‘Net voor of na de zomer komen er extra veiligheidscamera’s, onder meer in het skatepark Velodroom, in de Langestraat en op de Albert I-promenade tussen de Kursaal en het Zeeheldenplein’, kondigden burgemeester Jean Vandecasteele en korpschef Philip Caestecker van de Oostendse politie aan.

‘In de uitgaansbuurt willen we met een ‘blacklist’ werken. Amokmakers die expliciet en veelvuldig voor problemen zorgen, zullen bij de minste aanleiding streng aangepakt worden. In samenspraak met de café-uitbaters zullen we alles op alles zetten om hen uit het uitgaansleven te houden.’

In de uitgaansbuurt rukt de politie nu al uit ‘morning after patrouilles’ om tegen de ochtend nog smeulende ‘vuurtjes’ onmiddellijk te blussen. Er komen ook ‘menuborden’ met de vermelding van wat er niet mag en welke sancties waar tegenover staan.

‘Wat de illegalenproblematiek betreft, vragen we de hogere overheid met nadruk om het aantal overbrengingen naar gesloten centra gevoelig te verhogen en werk te maken van een degelijk uitwijzingsbeleid voor criminele illegalen en asielzoekers’, aldus burgemeester Vandecasteele. Oostende wil ook de veiligheid in de wijken verbeteren door politie en andere diensten nog meer te laten samenwerken.

(HH)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier