Zware woningbrand in de Krekelstraat

Redactie KW

In de Krekelstraat in Roeselare heeft een hevige brand dinsdagmiddag een woning grotendeels vernield. Het vuur ontstond rond 12.30 op de zolder. Bij de brand raakte niemand gewond.

Frederick Declercq (30) lag te slapen na zijn nachttaak en zijn vrouw Vicky Vanderheeren was bezig met het huishouden terwijl de vier kinderen aan het spelen in de woonkamer.

Plotseling rook Vicky Vanderheere een brandgeur en zag in de traphal een zware rookontwikkeling die van op zolder ontstond. Ze haaste zich naar boven om haar man te wekken. Het volledige gezin kon uit het huis vluchten.

Toen de eerste interventieploeg van de brandweer aankwam deed zich ook een ontploffing voor. Alleen de benedenverdieping kon worden gevrijwaard, maar de bovenverdieping en het dak werd totaal door de vlammen vernield. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ook de nabijgelegen woning liep water en rookschade op. Niemand raakte gewond.

Het gezin werd vijf jaar terug al eens geconfronteerd met een brand toen een pyromaan Roeselare teisterde. Toen woonde het echtpaar in de Hammestraat en werd hun huis getroffen. De pyromaan had toen een brandende krant in de brievenbus gestoken.

De schade kon toen worden beperkt. (Jos)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier