Zware vertraging voor aanleg van 15 kilometer fietspaden in Diksmuide

© JOSBOGAERTS
Redactie KW

Het is totaal onduidelijk wanneer er eindelijk kan worden gestart met de aanleg van een fietspad in de Schoorbakkestraat in Pervijze. Nochtans heeft de stad Diksmuide daarvoor al sinds april 2010 een vergunning. Maar het blijft wachten op het federale aankoopcomité dat de kosten voor de onteigeningen moet ramen. Dat het hier niet om een alleenstaand geval gaat, blijkt uit het feit dat er om diezelfde reden alleen al in Diksmuide voor 15 kilometer fietspaden op aanleg wachten.

“Heel frustrerend”, vindt schepen Kurt Vanlerberghe van Diksmuide het. “Voor de aanleg van een fietspad in de Schoorbakkestraat in Pervijze beschikt de stad al sinds 26 april 2010 over een stedenbouwkundige vergunning. De onteigeningsplannen werden goedgekeurd in de gemeenteraad in januari 2010 en in juni 2010 werd voor die onteigeningen een raming gevraagd aan het Aankoopcomité. Deze raming is nodig om het fiat te krijgen van de diensten van de financiële inspectie in Brussel. Welnu, een jaar en drie maanden later is deze raming nog steeds niet afgeleverd. Wanneer de fietspaden effectief kunnen aangelegd worden is mij ook totaal onduidelijk.”

„De federale overheidsdienst die instaat voor de aankoop van de gronden is totaal onderbemand en overbelast. Dit werd het voorbije jaar herhaaldelijk aangeklaagd, ook vanuit andere gemeenten. Alleen is de situatie in Diksmuide des te erger omdat er ongeveer 15 kilometer fietspaden langsheen gewestwegen kunnen aangelegd worden, maar er niet onteigend wordt.”

Concreet gaat het naast het fietspad in de Schoorbakkestraat in Pervijze ook nog om fietspaden tussen Esen en Klerken, tussen Lo-Reninge en Kaaskerke en tussen Kaaskerke en Pervijze.

(EDP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier