Zware uitslaande brand zet zes mensen op straat in Roeselare

Redactie KW

(UPDATE) Langs de Vijfwegenstraat ontstond er in de nacht van donderdag op vrijdag een zware uitslaande brand waarbij zes mensen hun woning moesten uitvluchten. De oorzaak is een brandende sigaret of een slecht gedoofde kaars, zegt het parket van Kortrijk.

Het herenhuis bestaat uit vijf loftgedeelten, in één daarvan woont een Belg. In de andere lofts wonen mensen van vreemde origine. De Roeselarenaar, die achteraan op de gelijkvloerse verdieping woont, werd wakker door de hevige rookontwikkeling. Hij kon tijdig zijn loft verlaten en riep de andere bewoners op om ook uit het gebouw te vluchten.

Intussen sloegen de vlammen door ramen en vensters. Bij aankomst van de brandweer stond de gelijkvloerse verdieping in lichterlaaie. De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle. De benedenverdieping is helemaal uitgebrand.

De Dienst Slachtofferhulp heeft de zes bewoners opgevangen en overgebracht naar het OCMW voor verdere opvang. Het vuur is een ongeval, zegt het Kortrijkse parket, mogelijk een slecht gedoofde sigaret of een brandende kaars.

(JB/JV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare, en in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier