Zware uitslaande brand vernielt rijhuis in centrum Beauvoorde

Redactie KW

UPDATE – Omstreeks 3 uur donderdagnacht heeft een zware uitslaande brand een rijhuis volledig vernield in het centrum van Beauvoorde bij Veurne. Twee veiligheidsagenten kwamen een kijkje nemen wat er gaande was na een stroomuitval in een bankfiliaal een eind verder in de straat. Ze verwittigden de hulpdiensten.

Toen de brandweer van Veurne ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak. In de nauwe straat moesten enkele wagens weggesleept worden om met de brandweerwagens tot bij de brandende woning te geraken.

Bluswater uit de kasteelslotgracht

De brandweer kon water pompen uit de slotgracht van het kasteel van Beauvoorde een honderdtal meter van de woning verwijderd. De bluswerken werden bemoeilijkt doordat de gastoevoer in de woning, door de hevige brand, niet tijdig kon afgesloten worden. De woning brandde volledig uit en het dak stortte in. De aanpalende woningen konden gevrijwaard worden. Het parket stuurt een deskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken.

Bewoners

In het afgebrande huis wonen een moeder en haar zoon. De zoon was niet aanwezig en de moeder verblijft momenteel in het ziekenhuis. Burgemeester Verfaillie zal alles in het werk stellen om de getroffen inwoners een andere, tijdelijke woning te bezorgen.

(JT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 8 oktober 2010. Kijk ook vanavond naar FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier