Zware straf voor dronken chauffeur uit Oedelem die Britse vrouw invalide maakte

Redactie KW

Frederic V., een jongeman van 23 uit Oedelem, kreeg dinsdag een maand gevangenisstraf en een rijverbod van een jaar van de politierechter in Brugge.

Op Nieuwjaarsdag van dit jaar reed de man boven zijn theewater én te snel rond in het centrum van Brugge. Op het kruispunt van de Oostmeers met de Bakkersstraat verloor hij de controle over het stuur, ging uit de bocht en maaide daarbij twee Britse toeristen van het voetpad. Ze raakten geplet tussen zijn auto en de voorgevel van een woning.

Het koppel moest daarna enkele maanden in ons land blijven, vooral omdat de vrouw erg lang moest revalideren. Helaas houdt zij een blijvende invaliditeit over aan het ongeval en moet ze met een looprekje stappen.

Al eerder rijbewijs kwijt

De man uit Oedelem krijgt een gevangenisstraf van een maand, een rijverbod van een jaar en een boete van 1.500 euro. Hij zal alle proeven opnieuw moeten afleggen als hij ooit nog zijn rijbewijs wil terugzien. Eerder kreeg hij al eens een maand rijverbod omdat hij met een voorlopig rijbewijs beschonken achter het stuur had gezeten.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier