Zware regenval zorgt voor hinder in het centrum

Redactie KW

In de laatavond van zaterdag 17 mei werd Koekelare geteisterd door hevige regenval. Ook was er een blikseminslag in de Belhuttebaan 30 en verder waren er tal van meldingen van ondergelopen kelders. Nabij de fontein in Koekelare liep de garage van een appartementsgebouw volledig onder, ook de liftkokers dienden er aan te geloven.

Verder werd ook J. Opstaele (voormalig gemeenteraadslid Open VLD) slachtoffer van de hevige regenval en diende de brandweer tussenbeide te komen om erger te voorkomen.

Ter hoogte van het voormalig restaurant het Boerhof langs de Provinciebaan in Koekelare werd de brandweer ook gesignaleerd. De brandweer was na middernacht nog altijd bezig met het uitpompen van kelders enz.

Ook nabij restaurant De Inktpot nabij het cultureel centrum De Brouwerij diende de brandweer water weg te pompen uit de fietskelder onder het gebouw van de recherche van de politiezone Polder.

De brandweer diende ook op verschillende plaatsen ook zandzakjes aan te brengen en heeft alles op alles gezet om de vele oproepen te beantwoorden. Uiteraard kon men niet overal tegelijkertijd aanwezig zijn. De pompen werden dan ook van overal aangebracht om het vele water weg te pompen. (Andy Vermaut)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 22 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier