Zware ontploffing in woning in Beveren-Roeselare, schade in buurt is groot

Redactie KW

De ontploffing deed zich dinsdagmiddag iets na 15 uur voor in de Riddersstraat.

Beveren is even na 15.00 uur opgeschrikt door een gasontploffing. Eén woning is ingestort, verschillende andere woningen raakten beschadigd door rondvliegende puin- en steenbrokken. De ontploffing gebeurde in een de Riddersstraat in een woonwijk. Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld rond de plaats van de feiten en het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd. Alle bewoners van de wijk zijn geëvacueerd en werden ondergebracht in een wijkcentrum op enkele honderden meters van het ongeval, meldt burgemeester Luc Martens. Het gas werd afgesloten en artsen zijn ter plaatse om te zien of er gewonden verzorgd moeten worden.

Zoektocht naar slachtoffer

Over de precieze omstandigheden is nog niks meer bekend, maar de brandweer zocht alleszins naar een slachtoffer, onder meer met een speurhond. Ook de helikopter van de federale politie kwam overvliegen om met een warmtecamera de rampplaats te scannen op zoek naar de vermiste vrouw.

Volgens de buren woonde er een alleenstaande vrouw in de woning, maar het is niet duidelijk of ze op het moment van de ontploffing thuis was. Een buurvrouw werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

>> Bekijk hier beelden van enkele minuten na de ontploffing :

(FV – Foto’s JB/AP/Belga)

Zware ontploffing in woning in Beveren-Roeselare, schade in buurt is groot

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier