Zware huisbrand maakt bejaard koppel dakloos in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zaterdagmiddag even na 16 uur heeft een zware huisbrand een man van 89 jaar en zijn vrouw van 86 jaar dakloos gemaakt. Oorzaak van de brand was de implosie van het tv-toestel in de woonkamer.

Het bejaarde echtpaar woont in de Zwaluwstraat op de wijk De Goede Herder in Torhout. De implosie van de televisie veroorzaakte in een mum van tijd een felle brand en zette de living van het rijhuis in lichterlaaie. Een hulpvaardige buurman haalde zijn tuinslang boven en probeerde de vlammen met de moed der wanhoop te lijf te gaan. Intussen werd de Torhoutse brandweer verwittigd die met het grote materieel, waaronder de elevator, ter plaatse kwam. Ook de bovenverdieping van de woning had intussen vuur gevat.

Ravage is enorm

De brandweer kreeg het vuur relatief snel onder controle, maar de ravage is enorm. Het bejaarde koppel moest lijdzaam en totaal van de kaart toezien hoe zowat al zijn bezittingen door het vuur vernield werden. De bewoners zijn uiteraard dakloos, maar er wordt voor opvang gezorgd. De brand zette de hele wijk in rep en roer.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Torhout, van 21 juni

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier