Zware hinder op E17 door ongeval met drie vrachtwagens (UPDATE)

Redactie KW

De start van de vakantie zorgt dikwijls voor verkeersellende, dat is dit jaar niet anders. Ook op West-Vlaamse snelwegen. Een ongeval met drie vrachtwagens op de E17 ter hoogte van het Oost-Vlaamse Kruishoutem veroorzaakte donderdagnamiddag lange files in beide richtingen. In de richting van Antwerpen reikt de file tot Deerlijk.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van wegenwerken reden drie vrachtwagens op elkaar in. Er vielen alleen lichtgewonden, maar de verkeershinder is groot. In de staart van de eerste file moest een andere vrachtwagen bovendien uitwijken voor de brandweer, waardoor de vrachtwagen zich vastreed in de berm.

File vanaf Deerlijk

De voertuigen moeten getakeld worden, waardoor de snelweg in de richting van Antwerpen vanaf 15.20 uur volledig afgesloten werd. Dat resulteerde in een file van 17 kilometer vanaf Deerlijk. In de andere richting was er een kijkfile van 15 kilometer vanaf De Pinte. De operationele eenheden van Liedekerke en Jabbeke van de Civiele Bescherming deelden 2.500 liter gekoeld water in flesjes uit.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier